psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

CUM SĂ VORBIŢI CA SĂ VĂ ASCULTE FEMEILE

In jos

Postare CUM SĂ VORBIŢI CA SĂ VĂ ASCULTE FEMEILE

Mesaj Scris de Simona la data de Dum Apr 22, 2012 7:36 am

Cercetările au arătat că femeile au un set special de reguli pentru a comunica între ele. Dacă sunteţi bărbat, este vital să înţelegeţi aceste reguli şi să le respectaţi când aveţi de-a face cu o femeie. Iată regulile „vorbirii feminine" formulate în urma rezultatelor scanării creierului, care urmăresc fluxul sangvin şi funcţiile creierului feminin.
1. Participaţi la conversaţie
Nu aşteptaţi să vă vină rândul să vorbiţi. Creierul femeilor este conectat la vorbire şi ascultare simultan, şi de aceea deseori femeile par că vorbesc toate în acelaşi timp. O fac pentru că pot. îmbătrâniţi dacă vă aşteptaţi rândul. Dacă nu participaţi activ la o conversaţie cu femeile, acest lucru va fi considerat o lipsă de interes din partea voastră sau o atitudine critică.
2. Schimbaţi-vă expresia feţei când ascultaţi
Expresiile faciale ale femeii dezvăluie sentimentele ei, de aceea, în timp ce vorbeşte, imitaţi-i expresiile şi gesturile, pentru a crea o legătură. Nu procedaţi astfel niciodată cu un bărbat.
3. Daţi-i detalii personale şi apelaţi la sentimentele ei
Creierul femeilor este organizat pentru a citi sentimentele celorlalţi şi pentru a evalua relaţiile dintre oameni. Dezvăluiţi-i informaţii particulare despre voi şi familia voastră şi exprimaţi-vă sentimentele personale privitoare la diverse chestiuni.
4. Folosiţi vorbirea indirectă
Propoziţiile rostite de femei sunt mai lungi decât ale bărbaţilor şi pot conţine mai multe subiecte, inclusiv sentimentele şi emoţiile lor referitoare la aceste subiecte. Evitaţi să atacaţi direct subiectul, grăbind soluţia unei probleme sau „închizând licitaţia". Fiţi mai prietenoşi, mai relaxaţi, mai agreabili.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum