psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

CUM SĂ VĂ FACEŢI ASCULTATE DE BĂRBAŢI

In jos

Postare CUM SĂ VĂ FACEŢI ASCULTATE DE BĂRBAŢI

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Apr 21, 2012 7:19 am

Cercetările au arătat că bărbaţii folosesc un set de reguli speciale pentru a comunica între ei. Dacă sunteţi femeie, este foarte important să înţelegeţi aceste reguli şi să le respectaţi atunci când aveţi de-a face cu un bărbat. Iată regulile „vorbirii masculine" formulate în urma rezultatelor scanării creierului, care urmăresc fluxul sangvin şi funcţiile creierului masculin.
1. Comunicaţi-i unui bărbat o singură informaţie o dată
Creierele bărbaţilor sunt compartimentate. Este ca şi cum, ar fi împărţit în mai multe cămăruţe, fiecare conţinând o funcţie care lucrează izolat de celelalte. Nu folosiţi mai multe piste în discuţia cu un bărbat. Separaţi-vă ideile şi gândurile. Comunicaţi un singur lucru o dată.
2. Lăsaţi-i răgaz să vorbească
Creierul bărbatului este conectat fie pentru vorbire, fie pentru ascultare. Majoritatea bărbaţilor nu le pot face simultan pe amândouă, şi de aceea bărbaţii îşi aşteaptă rândul să vorbească. Daţi-le răgaz să vorbească şi lăsaţi-i să-şi termine propoziţia. Nu-i întrerupeti.
3. Luaţi-vă o expresie neutră când ascultaţi
Bărbaţii cred că o persoană care îşi schimbă expresia feţei când ascultă are, probabil, probleme mentale sau emoţionale. Luaţi-vă o expresie serioasă când ascultaţi un bărbat şi din când în când apelaţi la încurajări: „Mda...", „înţeleg...", „Aşa e...", „Da, da", ca să-l determinaţi să continue.
4. Oferiţi-le fapte şi informaţii
Creierele bărbaţilor sunt organizate pentru sarcini spaţiale şi sunt interesate mai ales de relaţia dintre lucruri. Daţi soluţii problemelor, fapte şi mărturii. Evitaţi formulele emoţionale, în schimb argumentaţi-vă opinia.
5. Folosiţi vorbirea directă
Propoziţiile bărbaţilor sunt mai scurte decât ale femeilor şi conţin mai multe fapte, date, informaţii şi soluţii. Nu faceţi aluzii sau deducţii. Spuneţi ce aveţi de spus, atacând subiectul direct.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Postare Re: CUM SĂ VĂ FACEŢI ASCULTATE DE BĂRBAŢI

Mesaj Scris de Class la data de Sam Apr 21, 2012 10:30 am

Draga Simona.

Acu de.... știu și eu? Poate ca o fi și adevărat ceea ce spui. Deși, nu cred ca asemenea "cercetări" sunt si adevărate. Dar nu contrazic în întregime topicul.
Faptul ca sunt diferențe in modul de gândire al unui bărbat de o femeie este adevarat. Dar difera de la persoana la persoana. Iti propun un test. O chestie simpla pe care am descoperit-o (întâmplator) si care m-a surprins.

Atunci când te afli într-o mașină (cu altcineva la volan) încearcă sa ghidezi persoana care este la volan. Dar fara a folosi mainile. Stii... ceva de genul "acum fa la stânga", sau "aici la dreapta". "Opreste langa copacul acela".
Daca este bărbat, va executa totul fără probleme. Sau ma rog.... aproape.
Daca este femeie in schimb, va deveni neliniștita, iti va cere sa repeți ultima indicație. Va arata cu degetul (ca o confirmare) direcția aleasa.
Ea are nevoie sa-i arați (nu sa-i spui) pe unde trebuie sa meargă.
- "Care copac? Ala?"
Femeia nu este obișnuită defel in a face mai multe lucruri simultan. Creierul sau prefera sa facă un singur lucru, dar bine. Si aloca toată atenția sa spre acel lucru. Dar din momentul in care este nevoit sa primească alte informații.... se blochează. Numai asa se explica frica sa atunci cand (de exemplu) vrea sa intre într-o intersecție dar trebuie sa dea prioritate. Atunci cand trebuie sa parcheze dar e prea strâmt. Atunci cand trebuie sa conducă cu satelitarul pus pe "vocal".

Acum nu vreau sa fiu luat drept misogin. Sunt femei care pot da clasa oamenilor în a conduce. Dar.... sunt puține.

P.S. Apropos, te avertizez ca daca vei face testul pe care ti l-am propus iți va fi destul de greu sa nu folosești si tu degetul arătător (ia-o pe aici). In fond..... și creierul tău este tot feminin. Laughing


Lumina crede ca aleargă cel mai repede în absolut.
Dar greșește.
Oricât de rapida ar fi, lumina descopera ca intunericul ajunge mereu înaintea ei
.
Si se afla acolo.
Așteptând-o.
Terry Bracet
Class
Class

Mesaje : 16
Puncte : 2535
Data de inscriere : 18/03/2012
Localizare : Venezia

http://class7065.wordpress.com/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum