psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Relaxarea

In jos

Postare Relaxarea

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Apr 14, 2012 9:11 am

Când un german sau american vine acasa seara, el vrea liniste si pace. Aceasta, cel putin este regula generala . El se aseaza in fata televizorului, isi bea berea sa câstigata cu truda si citeste ziarul, ca si cum ar spune, "Lasati-ma in pace. Dupa ce am muncit din greu am tot dreptul sa fac asta." Pentru el, aceasta inseamna relaxare.
In Orient, un barbat se relaxeaza in diferite moduri. Cam pe când vine acasa, sotia sa a invitat deja câtiva musafiri, rude sau prieteni de familie si afaceri. Stând la sueta cu musafirii sai, el se simte relaxat, de parca ar traduce liber motto-ul :"Musafirii sunt un dar de la Dumnezeu." Relaxarea poate insemna astfel multe lucruri. Nu exista definitie stabilita pentru tot ceea ce cuprinde relaxarea. Oamenii se relaxeaza in modul in care au invatat sa faca acest lucru si in modul in care au invatat ceea ce este obisnuit in familia sau grupul lor, ori in cercul social carora apartin.
La fel ca timpul liber si relaxarea, obiceiurile si valorile au multe fatete. Aceasta nu inseamna ca un model este mai bun decât altul, ci mai curând inseamna ca variate sisteme de valori au mai mult de spus fata de altele.Un set de atitudini dezvoltate intr-o cultura poate fi util pentru persoanele din alta cultura.

"Suntem toti locuitorii aceluiasi copac si fructele aceleiasi ramuri."


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum