psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Sinuciderea în masă din Jonestown

In jos

Postare Sinuciderea în masă din Jonestown

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Apr 07, 2012 7:45 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Conducătorul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], a îndemnat sute dintre adepții săi să comită o sinucidere în masă, în comuna lor agricolă dintr-o regiune de lângă nord-vestul Guyanei. Acei câțiva membri care au refuzat să mănânce din fructele otrăvite cu cianură menite să producă sinuciderea în masă, au fost forțați să o facă fie prin amenințări cu arma sau prin faptul că au fost împușcați atunci când au vrut să fugă. Numarul victimelor a fost de 913, printre care se numarau și 276 de copii.

Jim Jones era un carismatic enoriaș care a fondat "Templul Oamenilor", o sectă creștină, din anii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], în Indianapolis. El propovăduia împotriva rasismului, și ideile sale au atras majoritatea cetățenilor [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. În anul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], el a mutat grupul în nordul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], stabilindu-l în Ukiah și după [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] în [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. În anii '70, biserica sa a fost acuzată de presă de fraudă financiară, abuz pshihic asupra membrilor și violență asupra copiilor. Ca răspuns pentru critica adusă, Jones și-a condus câteva sute de adepți în nordul Americii de Sud în [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și a fondat o regiune agricolă utopică pe care a numit-o Jonestown, și care se afla în jungla Guyanei.

Un an mai târziu, un grup de foști adepți l-au convins pe congresmanul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], un democrat din California, să călătoreasca în Jonestown și să investigheze comuna. La data de [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], Ryan a ajuns în Jonestown, împreună cu un grup de jurnaliști și alți observatori. La început, vizita a decurs bine, dar a doua zi, pe când grupul lui Ryan se pregatea să plece, câțiva membri ai Templului Păcii le-au cerut membrilor grupului de observatori să îi ajute să părăsească [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Jones s-a simțit în primejdie datorită cererilor membrilor Templului și unul dintre locotenenții lui Jones l-a atacat pe Ryan cu un cuțit. Ryan a scăpat nevătămat în urma incidentului, dar Jones a ordonat adepților săi să îi urmărească și să-i omoare pe Ryan și pe jurnaliști pe aerodrom, chiar în momentul în care aceștia se pregateau să plece. Congresman-ul și alți patru membri au fost uciși în timp ce încercau să se urce la bordul avionului.

În Jonestown, Jones și-a îndemnat adepții la o sinucidere în masă spre a purifica orașul. Odată cu propovăduirea lui Jones a "frumuseții morții", sute au băut o cianură letală și băuturi Flavor Aid. Cei care au încercat să scape au fost urmăriți și împușcați de locotenenții lui Jones. Jones a murit datorită unei răni provocate de un glonț în cap, pe care și-l trăsese probabil singur. Trupele Guyanei, alertate de un adept care scăpase, au ajuns în Jonestown în aceeași zi. Numai o duzină de adepți au supraviețuit, ei ascunzându-se în junglă. Majoritatea celor 913 morți stăteau întinși unul lângă celălalt în aceeași poziție în care Jones le propovăduise pentru ultima dată.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
avatar
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3676
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum