psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Obedienta distructiva

In jos

Postare Obedienta distructiva

Mesaj Scris de Simona la data de Vin Mar 16, 2012 2:03 pm"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Postare Re: Obedienta distructiva

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Mar 17, 2012 10:18 am

Învățați de mici că trebuie să respecte formele legitime de conducere, oamenii se gândesc de două ori înainte de a se răzvrăti împotriva părinților, profesorilor, patronilor, sau oficialităților guvernamentale. Problema constă în faptul că simpla prezență a însemnelor autorității – titluri, uniforme, insigne sau doar o aparență de figură importantă, chiar și lipsită de atestările unei funcții oficiale – îi pot transforma uneori pe oameni în simpli și umili servitori.

După cum atestă istoria implicațiile obedienței oarbe sunt cutremurătoare. În cel de-al Doilea Razboi Mondial, oficialii naziști, au luat parte la uciderea a milioane de evrei, polonezi, ruși, țigani și homosexuali. Dar când au fost judecați pentru crimele lor, toți au invocat aceeași scuză ”Am executat ordinele primite.” Și astăzi obediența face numeroase victime nevinovate în regimurile totalitare din întreaga lume. Scopul acestor regimuri este crearea individului obedient, mizându-se pe modul în care indivizii reacționează la autoritate.

Într-o situatie cu totul excepțională, obediența distructivă a atins limite greu imaginabile. În 1978 circa 900 de membri ai cultului Peoples Temple, au executat ordinul reverendului Jim Jones, de a se sinucide în masă.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum