psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Cazul - Diane Downs

In jos

Postare Cazul - Diane Downs

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Iun 02, 2012 8:00 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Povestea lui Downs a devenit subiectul de baza al cartii "Small Sacrifices", best seller-ul scriitoarei Anne Rule.
Diane Downs si-a ucis cu sange rece unul dintre copii in momentul in care barbatul cu care intretinea relatii amoroase a vrut sa plece de langa ea pe motiv ca cei trei copii ai femeii nu faceau parte din planul lui.

Femeia si-a impuscat cei trei copii in speranta ca se va descotorosi de ei ca de niste jucarii uzate, insa din fericire doi dintre ei au supravietuit, urmand ca fiica cea mare sa povesteasca la procesul care a urmat cele intamplate.
Christie, in varsta de 8 ani, a gasit curaj sa le povesteasca judecatorilor crima oribila pe care a comis-o cea menita sa ii protejeze.

Downs continua sa-si declare nevinovatia iar acum isi taraste zilele in inchisoare, unde face schimb de scrisori amoroase cu Randy Woodfield, violator si criminal in serie.

Diane s-a născut la 7 august 1955 în Arizona, Texas. Părinţii săi Willadene şi Wes Frederickson s-au căsătorit adolescenţi şi au avut un copil foarte rapid. La şcoala primară Diane era o elevă bună însă nu în fruntea clasei. La vârsta de 11 ani, tatăl său a început să o atingă, să o mângâie până a violat-o. Diane a declarat că aceste comportamente au încetat la fel de brusc pe cât au apărut. Tatăl său i-a permis sa se înscrie la o şcoală de esteticiene la vârsta de 14 ani. Graţie unei noi coafuri, pentru Diane a fost ca un fel de renaştere. Şi-a schimbat garderoba şi băieţii au început să o remarce. Steven Downs, un băiat de la colegiul Moon Valley High, s-a îndrăgostit de micuţa blondă. După bacalaureat, s-au înscris la două şcoli diferite însă au continuat o corespondenţă susţinută. Cuplul s-a căsătorit la 13 noiembrie 1973.

De la început, căsnicia lor a fost nepotrivită. Steven lucra foarte mult şi Diane a găsit în dragostea sa din copilărie partea dominatoare a tatălui său. Ea visa la dragoste dar a realizat prea târziu că nu Steven era alesul, dar a fost fericită atunci cand a aflat că este gravidă. Era vorba de un sentiment de putere necunoscută până când a început să savureze puterea de a fi în posesia unei iubiri totale.

După naşterea lui Christie în octombrie 1974, trista realitate a inconjurat-o din nou. Trebuia sa-l serveasca pe Steven, sa se ocupe de copil şi sa lucreze cu jumătate de normă. Pentru a nu se prăbuşi, trebuia să simtă din nou o dragoste puternică. A rămas din nou gravidă. În ianuarie 1976 s-a născut Cheryl Lynn. Apoi, Diane l-a părăsit pe soţul său de câteva ori, luându-i şi pe copii cu ea. Era nefericită, însă mariajul lor supravieţuia. În 1978, familia s-a mutat la Mesa unde cei doi soţi au lucrat în aceeaşi fabrică. Pe linia de asamblare, ea a întâlnit un bărbat. Inima sa s-a ambalat din nou, pentru că era însetată de dragoste. În cele din urmă, cei doi soţi au decis să divorţeze. Diane s-a mutat la tatăl lui Danny, noul său iubit şi a început să se schimbe. Eliberată din căsnicia-cuşcă, a început să-şi uite obligaţiile de mamă. Prefera să lucreze, să se îndepărteze de casa sa şi a angajat numeroase doici, una mai tânără decât alta.

În noaptea de 19 mai 1983, la spitalul McKenzie-Willamette, nimeni nu putea bănui ce se va întâmpla. Pe o alee, chiar în spatele porţilor duble automate de la Urgenţă, o tânără femeie blondă a dat alarma arătând cu un deget în interiorul maşinii sale: „Cineva a tras asupra copiilor mei.”

Auzind aceste cuvinte, recepţionista, Judy Patterson, a format imediat poliţia ca în toate cazurile de crime violente. Mama era uşor rănită la braţ. Infirmierele, Rose Martin şi Shelby Day, încercau să vadă ce s-a întâmplat de fapt în maşină prin parbriz. În interior, trei copii, unul în faţă şi doi în spate, erau plini de sânge. Dar cum s-a putut întâmpla asta? Cine putuse să tragă asupra celor trei copii? Echipa care a sărit în ajutor a încercat să-i menţină în viaţă. În acest timp, Cheryl a murit noaptea, Christie a pierdut mult sânge iar Danny părea că se află într-o stare stabilă însă existau riscuri de paralizie.

Când Diane a revenit la spital, i s-a adus la cunoştinţă starea celor trei copii şi atitudinea sa a uimit asistenţa, deoarece părea foarte calmă. În ceea ce-l privea pe Danny, care cu siguranţă supravieţuise, a întrebat cum de glonţul nu-i perforase inima. La rândul lor, când a venit cazul detectivilor de a o interoga, au fost surprinşi de atitudinea sa care era opusă altor femei care s-au aflat în drame echivalente.

În acest punct al anchetei, poliţiştii ştiau ce gloanţe au fost folosite, de calibrul 22. Analiza pielii copiilor a relevat că arma a fost folosită de foarte aproape. Lovitura a fost trasă din exterior după cum a indicat Diane. De la ea poliţiştii au aflat că avea 27 ani, că lucra la Poştă şi că divorţase recent. Le-a povestit încă o dată desfăşurarea dramei. Ea şi copiii săi au cinat rapid şi au părăsit casa din Springfield pentru a se duce la o prietenă, Heather Plourd. Aceasta dorea să cumpere un cal şi Diane văzuse un anunţ în ziar care părea să-i convină. Nu cunoştea numărul de telefon al persoanei, însă s-a decis să se ducă direct la ea. Un glonţ tras asupra maşinii a făcut-o să se îndepărteze rapid de casă pentru câteva ore. Pe drumul de întoarcere, a remarcat un bărbat căruia i-a făcut o descriere precisă. Pentru că nu a vrut să-i dea cheile acesta a tras asupra copiilor ei. În timp ce Diane explica asta, inspectorul nu se putea abţine de a nu se gândi că locul unde ea a fost rănită era adesea utilizat de criminali pentru a crede că au fost atacaţi.

Înainte de această discuţie, Diane a acceptat o percheziţie la domiciliul său. Le-a declarat poliţiştilor că poseda două arme dar se găseau într-o stare foarte proastă. Când s-a dus să o vadă pe Christie a fost însoţită de mai multe infirmiere şi poliţişti. Luând mâna fiicei sale, i-a şoptit „Te iubesc” însă tonul era rece. Cea mai surprinzătoare a fost figura fetiţei privindu-şi mama: părea plină de frică.

Inspectorii au verificat spusele Dianei şi s-a confirmat faptul că prietena ei a fost vizitată, precum şi că era interesată de un cal. În timpul percheziţiilor la domiciliul Dianei, ei au descoperit agenda sa, armele şi gloanţe identice cu cele găsite în corpurile copiilor. Fotografia unui tânăr le-a atras în mod special atenţia. Era vorba cu siguranţă de persoana pe care Diane a sunat-o sosind la spital, chiar înainte de a-l suna pe fostul său soţ.

De-a lungul interogatoriilor, versiunea sa s-a schimbat uşor cum ar fi poziţia exactă a ucigaşului. Când a fost interogat fostul său soţ, el a dezvăluit că aceasta poseda trei nu două arme din care una de calibrul 22 care nu fusese menţionată. El a păstrat relaţii bune cu fosta lui soţie chiar dacă discuţiile lor nu depăşeau cadrul copiilor. În orice caz părea sincer afectat de ceea ce s-a petrecut şi a planificat o călătorie în Oregon cu scopul de a-şi vedea copiii. El a revelat faptul că bărbatul cu care se vedea Diane, era căsătorit, că au avut o legătură amoroasă toridă dar că acesta a preferat să se întoarcă la soţia sa în loc să divorţeze şi să se lege de o femeie cu trei copii.

Medicii au fost foarte preocupaţi de starea de sănătate a Christiei, căci impuscatura i-a cauzat multe răni la creier. Micuţa nu va mai putea vorbi niciodată... Încă doi inspectori au fost alocaţi pentru acest caz, ca să studieze trecutul Dianei şi mai ales iubiţii săi. Primul lor obiectiv era acela de a proba că Steven Downs şi Lew Lewiston nu era nici unul nici altul misteriosul asasin. Acesta din urmă a fost onest cu ei. El a întâlnit-o pe Diane în 1981 şi s-a aventurat într-o relaţie extra-conjugală mai ales bazată pe o atracţie fizică foarte puternică.

În acest timp Diane dorea să-l despartă de soţia lui şi Lew s-a găsit prins într-o relaţie care pentru el nu trebuia să depăşească cadrul unei aventuri. Un lucru le-a atras atenţia anchetatorilor: Lew nu a vrut niciodată să o vadă pe Diane cu copiii săi. Când el a pus capăt relaţiei, ea a continuat să-l hărţuiască la telefon, prin scrisori, mergând până acolo de a o urmări pe soţia lui pe stradă. Unul din punctele cele mai importante pentru anchetatori a fost când Steven a afirmat că Diane poseda un pistol de calibrul 22.

În iunie, inspectorii s-au adunat pentru a face bilanţul informaţiilor lor şi de a vedea dacă trebuia sau nu să o inculpe pe Diane. Ei au început să nu se mai îndoiască de vinovăţia femeii dar fără un martor direct un tribunal nu va inculpa niciodată o mamă pentru că şi-ar fi ucis copiii. Probele lipseau.

Când a fost întrebată dacă a tras asupra copiilor săi pentru a-l recuceri pe Lew, ea a răspuns încă o dată că nu, că dragostea copiilor săi îi lipsea şi că din acest motiv aştepta un nou copil! Anchetatorii şi-au spus că din acest motiv va scăpa probabil de condamnarea la moarte. În acest timp Christie a făcut mari progrese, începând chiar să vorbească. Aceasta a mărturisit dar nu a putut dezvălui numele ucigaşului, de teamă. Cu toate aceste elemente, anchetatorii au decis de a o inculpa pe Diane şi deci de a o aresta.

Procesul a început la 10 mai 1984 cu un Juriu constituit din nouă femei. Opinia era împărţită: vinovată sau nu? În timpul procesului toate informaţiile au fost puse pe tapet: pasiunea sa pentru un bărbat căsătorit, arma de negăsit, strania sa reacţie în timpul dramei, teama din ochii lui Christie...

Evenimentul s-a produs când a fost chemată la bară Christie şi aceasta a fost întrebată asupra identităţii ucigaşului, ea a răspuns „mama.” Procesul era aproape terminat... Diane a fost judecată, găsită vinovată şi închisă. Ea a născut un nou, pe Amy, care a fost adoptat ca şi Christie şi Danny. Diane trăieşte...


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum