psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

Sindromul.....

In jos

Postare Sindromul.....

Mesaj Scris de Simona la data de Joi Mai 24, 2012 7:53 am

Sindromul cuibului parasit. Este o afectare psihologica, întâlnita la parinti (mai ales la mame), asociata plecarii copiilor în alt oras la studii sau dupa casatorie. Parintii experimenteaza o stare de tristete si de depresie, aceasta fiind cu atât mai accentuata cu cât legatura dintre ei si copii este mai apropiata.
Sindromul paradisului. Eset un sindrom descris de Rachel Noeman în anul 1966. Acest sindrom apare la persoanele care, desi se bucura de o bunastare financiara, sunt nefericite si nesatisfacute.
Sindromul Jane Wayne. Tendinta unor femei cu cariere specifice barbatilor de a se folosi de forta, tocmai pentru a se încadra în sintagma de "tip dur".
Sindromul picioarelor nelinistite. Este o afectiune frecventa, care este trecuta de obicei cu vederea, ea afectând atât mersul cât si odihna (somnul). Persoanele afectate simt furnicaturi la nivelul picioarelor, cât si o senzatie nestapânita de a le misca tot timpul. Afectiunea se poate înrautati dupa consumul unor medicamente (antidepresive, antiepileptice) sau cafeinei. Se mai numeste si sindromul Ekbom, dupa numele neurologului suedez Karl-Axel Ekbom care l-a descris în anul 1945.
Sindromul de hipermascul. Este o afectiune genetica specifica sexului masculin, caracterizata prin prezenta unui cromozom Y excedentar (cariotipul este 47, XYY). Barbatii afectati au o talie înalta, membre lungi, prezentând si un retard mental moderat. Au tulburari de vorbire si dificultati de învatare, iar comportmanetul lor este agresiv, impulsiv. Acest sindrom a fost descoperit si la unii puscariasi.
Sindromul vezicii timide. Este caracterizat prin imposibilitatea cuiva de a urina într-o toaleta publica datorita anxietatii fata de persoanele din jur.
Sindromul punch-drunk sau dementa boxerilor. Se mai numeste si encefalopatia posttraumatica a boxerilor. A fost descrisa în anul 1928 de Martland la practicantii de box care primesc lovituri puternice si repetate la cap, acestea având un efect cumulativ. Se manifesta prin tulburari de dispozitie, scaderea atentiei, afectarea memoriei pentru evenimentele recente, tulburari de echilibru în timpul mersului. În final apar sindroamele priamidal si extrapiramidal. Morfopatologic, s-a pus în evidenta transformarea microfocarelor hemoragice în zona de glioza (zone atrofice). "punch-drunk" - betie traumatica.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum