psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

CUM SĂ FOLOSIŢI O PREZENTARE VIZUALĂ

In jos

Postare CUM SĂ FOLOSIŢI O PREZENTARE VIZUALĂ

Mesaj Scris de Simona la data de Sam Apr 28, 2012 8:29 am

Cercetările arată că atunci când faceţi o prezentare vizuală folosind cărţi, diagrame, grafice sau un ecran, 82 la sută din informaţii sunt receptate prin văz, 11 la sută prin auz şi 7 la sută prin alte simţuri.
1. Vorbiţi, arătaţi şi implicaţi publicul
Studiul Wharton realizat în Statele Unite a descoperit că reţinerea de informaţii din prezentările verbale este de numai 10 la sută. Prin comparaţie, procentul de reţinere a unei prezentări combinate, verbale şi vizuale, este de 51 la sută, ceea ce înseamnă că puteţi realiza o creştere de 400 la sută a eficienţei cu ajutorul prezentării vizuale. Studiul a mai stabilit că prezentarea vizuală reduce durata medie a unei şedinţe de afaceri de la 25,7 la 18,6 minute, adică o economisire de 28 la sută a timpului. Dar când facem prezentarea folosind implicarea verbală, vizuală şi emoţională, procentul de reţinere a informaţiei se ridică până la 92 la sută.
Reţinem
10 la sută din ceea ce auzim
51 la sută din ceea ce vedem şi auzim
92 la sută din ceea ce vedem şi auzim, şi ne implicăm.
Prin urmare, când doar vorbeşti, efectul este minim. Când vorbeşti şi arăţi, efectul este moderat. Când vorbeşti, arăţi şi îi implici pe ceilalţi în prezentare, reţinerea informaţiilor este maximă.
2. Folosiţi „impactul ridicării"
Folosiţi un pix pentru a arăta spre imagini şi în acelaşi timp verbalizaţi ce vede cealaltă persoană. Apoi ridicaţi pixul şi ţineţi-l între ochii persoanei şi ochii voştri. Această manevră se numeşte „impactul ridicării" şi are efectul magnetic de a-i ridica persoanei capul, astfel încât să vă privească direct, să vadă şi să audă ce spuneţi. în felul acesta veţi obţine o receptare mai bună a mesajului vostru decât aţi obţine doar prin vorbe. Ţineţi la vedere palma celeilalte mâini în timp ce vorbiţi.
Menţineţi un contact vizual mai puternic cu bărbaţii în timpul prezentării, dar mai puţin frecvent cu femeile. Dacă sunteţi nesigur, menţineţi contactul vizual doar atâta timp cât vi-l oferă celălalt.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum