psiholog Simona Sima
Bine ai venit!

CUM SĂ FACEŢI O PRIMĂ IMPRESIE DURABILĂ

In jos

Postare CUM SĂ FACEŢI O PRIMĂ IMPRESIE DURABILĂ

Mesaj Scris de Simona la data de Joi Apr 26, 2012 7:13 am

Prima impresie este „dragostea la prima vedere" a lumii afacerilor. Iată cinci începuturi de aur:
1. Intrarea.


Când sunteţi invitat într-o încăpere, intraţi fără nicio ezitare. Nu rămâneţi în uşă ca un elev neastâmpărat care îşi aşteaptă dirigintele. Oamenii nesiguri pe ei schimbă vitezele şi îşi târşâie puţin picioarele înainte de a intra. Intraţi pe uşă hotărât şi menţineţi aceeaşi viteză.
2. Apropierea.


Mergeţi în pas vioi. Oamenii influenţi şi cei care atrag atenţia merg în pas vioi, într-un ritm mediu, cu paşi de lungime medie. Oamenii care merg încet sau fac paşi mari transmit ideea că au prea mult timp la dispoziţie, că nu sunt interesaţi de ceea ce fac sau că nu au altceva de făcut.
3. Strângerea de mână.


Ţineţi palma dreaptă vertical şi strângeţi mâna celuilalt cu aceeaşi putere cu care vă este strânsă. Lăsaţi cealaltă persoană să decidă când să vă opriţi. Nu strângeţi mâna cuiva pe deasupra unui birou, pentru că astfel îi permiteţi să vă domine.
4. Zâmbetul.

Asiguraţi-vă că vi se văd dinţii când zâmbiţi şi zâmbiţi cu toată faţa, nu doar cu gura.
5. Semnalul sprâncenelor.

Este un străvechi semnal de recunoaştere, conectat la creier pentru a fi transmis şi receptat de ceilalţi. Ridicaţi pur şi simplu din sprâncene pentru o fracţiune de secundă, în semn de recunoaştere.
6. Când vorbiţi.

Rostiţi numele interlocutorului de două ori în primele 15 secunde şi nu vorbiţi mai mult de 30 de secunde o dată. Vorbiţi într-un ritm ceva mai lent decât el.
7. Când vă aşezaţi.

Dacă sunteţi silit să vă aşezaţi pe un scaun mai scund chiar în faţa celeilalte persoane, întoarceţi-vă la un unghi de 45 de grade faţă de ea, pentru a nu fi surprins în atitudinea de „mustrare". Dacă nu vă puteţi întoarce scaunul, răsuciţi-vă corpul.
8. Gesturi.

Oamenii reţinuţi, calmi, care îşi stăpânesc emoţiile, folosesc mişcări clare, simple, deliberate. Indivizii cu poziţii înalte folosesc mai puţine gesturi decât cei cu poziţii inferioare. Nu vă ridicaţi mâinile mai sus de bărbie. Pentru a crea o legătură, reproduceţi gesturile şi expresiile faciale ale celeilalte persoane când e oportun.
9. Ieşirea.

După ce aţi terminat, puneţi-vă la loc lucrurile calm şi tacticos, nu precipitat, strângeţi mâinile, dacă e posibil, întoarceţi-vă şi ieşiţi. Dacă uşa era închisă când aţi intrat, închideţi-o în urma voastră când ieşiţi. Oamenii vă observă din spate când ieşiţi, aşa că dacă sunteţi bărbat, aveţi grijă ca pantofii să fie lustruiţi la spate. Camerele ascunse arată că dacă sunteţi femeie, fie că vă place sau nu, ceilalţi vă studiază posteriorul când ieşiţi. Când ajungeţi la uşă, răsuciţi-vă uşor şi zâmbiţi. E preferabil să-şi amintească faţa voastră zâmbitoare, şi nu posteriorul.


"daca judeci oamenii nu mai ai timp sa-i iubesti." - Maica Tereza
Simona
Simona
Admin

Mesaje : 565
Puncte : 3712
Data de inscriere : 21/02/2012

http://simona-sima.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum